Romana Orešnik i prijatelji večeras u Galeriji K2

Večeras od 22 sata u sklopu Ljeta u dvorištu K2 očekuje nas koncert Romana Orešnik i prijatelji. Blues Rock Trio – Romana Orešnik, Josip Pavlović i Goran Markić izvesti će Rock, Blues, Soul standarde obrađene na svoj originalan način te nekoliko autorskih pjesama. Romanina izvedba poznatih standarda uvijek nailazi na odličan ”feedback” nazočne publike, a u pratnji Josipa Pavlovića na gitari i Gorana Markića na bubnjevima svirka će biti žestoka i ritmična.

Romana Orešnik je zagrebačka kantautorica rodom iz Križevaca i poznato ime domaće glazbene scene. Ova gitaristica i basistica osebujna glasa svirala je u mnogim bendovima i surađivala s mnogim glazbenicima, poput Nene Belana, Davorina Bogovića, Aljoše Šerića, Jelene Radan i dr. Stalni je član grupe Stampedo kao basistica i pomoćni vokal.

Josip Pavlović prve korake na glazbenoj sceni započeo je kao glavni vokal u raznim blues/rock, hard/rock sastavima. Prvi koraci u autorskom stvaranju započeli su sa sastavom “Bad Mushrooms”, no trenutno dva glavna aktivna autorska projekta su bend iz Zagreba imena The Paints gdje svira bas gitaru i pjeva glavni vokal te suradnja sa kantautoricom Romanom Orešnik gdje ga se može čuti na gitari, bas gitari te u ulozi pomoćnog vokala.

Goran Markić je instrumentalist i bubnjar koji je svirao u većem broju grupa, ansambala i skupina, neke grupe sa značajnijom diskografijom su: Animatori, Bastardz, Virusi, Pađen band i dr.. Zadnjih petnaestak godina svira sa grupom Stop, legendama zagrebačke rock scene kao i sa grupom Hakuna matata sa kojima izdaje veći broj albuma.

Vezano

Komentari su zatvoreni.