Božinović najavio otvaranje dječjih igrališta i vjenčanja s većim brojem uzvanika

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu objavio je nove podatke vezane za pandemiju koronavirusa u Hrvatskoj.

“Imamo 8 novooboljelih. 2096 slučajeva. Dvije osobe su umrle Oporavljenih je 1489. Jedan trenutak može poremetiti nekoliko tjedana našeg rada. Četvoro hrvatskih državljana došlo je u Hrvatsku na 72 sata. Od tih četvero bolesnka jedan je imao simptome, nije ostvario kontakte, pozitivan.

Drugi suputnik iz istog auta nije imao simptome, ostvario je kontakte. Pozitivan je. Još dvoje ih je bilo u autu. Jedan ima simptome gubitika njuha. U našoj uputi za postupanje prema osobama koji ulaze u Hrvatsku na 72 sata, dodat ćemo još jednu novost, obavezno testiranje”, rekao je Vili Beroš.

Krunoslav Capak je rekao da će danas biti donesena odluka da se u rad puštaju i saloni za masažu i s radom će od ponedjeljka također moći krenuti privatni fizioterapeuti, dok je Davor Božinović dodao:

“Vjerojatno ćemo uskoro otvoriti dječja igrališta. Razmatramo mogućnost da se proširi broj uzvanika na vjenčanjima i prisutnost na pogrebu. Odluku o zabrani okupljanja na javnim mjestima nemamo namjeru produžavati”, rekao je ministar Božinović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.