Pozvali građane da se pridržavaju epidemioloških mjera u zatvorenim prostorima

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije sastao se jučer nakon dulje pauze i analizira aktualno epidemiološko stanje na području županije. Stanje je stabilno i bez većih promjena, rekao je načelnik Ratimir Ljubić, a na tjednoj bazi se brojka pozitivnih na PCR testiranjima kreće između 10 do 20 osoba, što je u skladu s predviđenim epidemiološkim kretanjima.

Korona je i dalje prisutna, srećom riječ je o blažim varijantama koje se otkrivaju PCR i BAT testiranjima, no trend pokazuje da smo naučili živjeti s virusom. Bolnički sustav je stabilan, funkcionira bez ikakvih problema i trenutno imamo pet pacijenata koji su u bolnici s koronavirusom. Naravno i dalje apeliramo na naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera, posebno u zatvorenim prostorima u kojima boravi više ljudi” poručio je Ljubić. I ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Draženka Vadla pozvala je građane da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera, pogotovo sad kad dolazi zima i gripa.

Moramo biti svjesni da o našem ponašanju uvelike ovisi i zdravstveno stanje naših starijih i bližnjih koji možda nemaju toliko snažan imunitet. Budimo odgovorni, posebno ako boravimo u domovima, školama i bolnicama te mjestima na kojima se skuplja veći broj ljudi. Ako već planiramo posjete svojim roditeljima, djedovima i bakama, a bili smo u većim grupama ili osjećamo da imamo neke simptome prehlada, odgodimo privremeno posjet i nemojmo zaboraviti da je potrebno nositi masku, držati distancu i napraviti dezinfekciju. Omikron varijanta je vrlo zarazna, imajmo to na umu“, zaključila je ravnateljica Vadla.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Josip piše:

    Kako da vas shvatimo ozbiljno kad se vas 10 sastalo u zatvorenom prostoru BEZ MASKE i nitko od vas nema valjanu COVID potvrdu?!

Komentari su zatvoreni.