‘Žapci’ protiv ‘Konja’ – vrhunac prvenstvene sezone

20. kolo košarkaške A2 lige Sjever dovodi pod krov Modeca sraz vodećeg i drugoplasiranog, čakovečkog Međimurja i košarkaša Križevaca. Iako su ‘Konji’ tri kola prije kraja praktično osvojili naslov pobjednika sjeverne druge lige za sezonu 2009/10 (imaju tri pobjede više od drugoplasiranih Križevaca), ‘Žapci’ će učiniti sve da Čakovčani teoretsku potvrdu naslova obave kod kuće, u međimurskoj prijestolnici, a ne kod njih u Modecu. Iako utakmica nema opterećujućeg natjecateljskog naboja, ili možda baš zbog toga, isplati se danas u 18:00 napuniti tribine Modeca i pogledati dvije najbolje ekipe drugoligaškog sjevera u u izravnom dvoboju za međusobni prestiž!

Čakovečki konji svoj su ovosezonski naslov u potpunosti zaslužili, igrajući stabilno i kvalitetno kroz cijelu sezonu a poskliznuli su se samo jednom, kod Ivančice u 16.kolu. Marek Novak, Zaspan, Vugrinec, Medo Novak, mladi Andrija Hrkač zaštitni su znakovi međimurske košarke, neki od njih već duže od dva desetljeća, i nisu ekipa koju je moguće dobiti iz ‘zasjede’, na prepad.  Morate biti za klasu kvalitetniji da biste dobili momčad u kojoj pojedini igrači imaju više utakmica u nogama nego pola križevačke momčadi zajedno.

 

‘Žapci’ vjeruju da su već sada dosegli tu razinu kvalitete kojom mogu parirati i pobijediti ‘Konje’. Možda da ih je nešto manje zaobišao peh u prvom dijelu prvenstva, možda da su onda znali ono što znaju sada, možda…. Svi ti ‘možda’ u sferi su kalkulacija ‘s ruba znanosti’ i treba jasno i glasno reći da je samo godinu i pol star križevački klub izborio sjajan rezultat: u svojoj prvoj drugoligaškoj sezoni bili su među šesnaest ekipa u kupu i vjerojatni su viceprvaci A2 lige Sjever! ‘Žapci’ su jedina neporažena momčad drugog dijela prvenstva, od kada je Zirdum uspio s njima odraditi mini pripreme u pauzi između dva dijela prvenstva, i namjeravaju to i ostati do kraja ove drugoligaške sezone na sjeveru.

Galopirajući ‘Konji’ dolaze kod ‘prve pratilje’ dokazati da se najbolja drugoligaška košarka ipak igra nešto sjevernije, u Čakovcu. Ne treba vam bolja pozivnica za subotu, 18:sati. Sjajna košarka, puno gledalište i posljednja utakmica polupularnih ‘Žabaca’ pred svojim vjernim navijačima ove natjecateljske sezone. Križevački je klub bez premca najgledanija domaća i gostujuća ekipa A2 lige Sjever, a vjerojatno i u drugim A2 ligama. Dođite popodne provjeriti zašto je tome tako!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.