U Križevcima Noć kazališta uz lutke Tomislave Topolovec

Pučko otvoreno učilište Križevci i ove je godine dio međunarodne manifestacije Noć kazališta i to s izložbom lutaka dugogodišnje voditeljice lutkarskog kazališta Tomislave Topolovec. Poznata križevačka učiteljica sa svojim je lutkarima godinama nastupala na brojnim manifestacijama i natjecanjima, a i danas je voditeljica Lutkarskog kazališta “Petrica” koje djeluje u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Križevci.

U čast njenom predanom radu i činjenici da sve korištene lutke izrađuje sama – nastaju njenom rukom po njenim zamislima, ovu Noć kazališta Pučko učilište posvećuje upravo njoj. Građanima će pokazati više desetaka lutaka koje su, čim bi izašle iz kreativne radionice učiteljice Tomislave, skočile na pozornicu i preuzele neku od bezbroj uloga u predstavama koje su pratile, i još prate, mnoge generacije Križevčana.

Otvorenje izložbe “Moje lutke” povodom Noći kazališta je u subotu 19. 11. u 18 sati u prostoru Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci. Nakon otvorenja, izložba će biti otvorena naredna dva tjedna te će se moći razgledati u radno vrijeme Knjižnice.

Vezano

Komentari su zatvoreni.