Sutra završno predavanje i kultni horor film

U filozofiji prirode je svaki kraj nužno povratak na početak mišljenja, pa je i završno predavanje iz ciklusa filozofskih rasprava “U potrazi za smislom znanosti” poziv na nova promišljanja.

To je ujedno i prilika za rezimiranje najvažnijih zaključaka do kojih smo došli razmišljajući o temeljima i granicama prirodnih znanosti. Prateći Nietzscheovu analogiju o tri preobrazbe uma – u devu, lava i dijete – bacamo pogled na put traženja koji smo do sada prešli te na zadatke i perspektive koje nam se time otvaraju“, najavio je voditelj ciklusa dr.rer.nat. Petar Pavlović.

Predavanje i rasprava počinu u 17 sati i održavaju se u učionici Pučkog otvorenog učilišta u sklopu društvenog centra Future Hub Križevci. Nakon toga, u 18.30, prikazat će se kultni horor film Frankensteinova nevjesta iz 1935., prvi nastavak filma Frankenstein istog redatelja Jamesa Whalea, nominiran za Oscara za najbolju zvučnu snimku. Smatra se jednim od rijetkih nastavaka koji je čak i bolji od izvornog filma na kojem je temeljen.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.