Perzeidi večeras promatraju nebo, pridružite im se na zanimljivoj lokaciji

(foto Martin Vujić)

Aktivnosti u sklopu projekta Future Hub Križevci nastavljaju se vrlo jakim intenzitetom. Kao što je već objavljeno u mjesečnoj najavi, očekuje nas više od 25 događanja tijekom ožujka.

Ljubitelji astronomije ovaj će mjesec doći na svoje, očekuju ih čak dva promatranja zimskog neba koja će organizirati Križevačka astronomska udruga Perzeidi, partner na projektu.

“Već u subotu 6. ožujka gledat ćemo zimski šesterokut – Mars blizu Plejada ili Vlašića. Gledat ćemo odmah nakon zalaska Sunca bogato zimsko nebo oko zenita i Mars koji tada “gostuje” na tom dijelu neba. Nakon toga, 19. ožujka promatrat ćemo konjunkciju Marsa i Mjeseca “, najavljuju organizatori.

Promatranje neba održat će se iza Razvojnog centra i tehnološkog parka, u produžetku ulice Franje Tuđmana, a početak je zakazan za 20 sati.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.