Jubilej motovunske film(ofil)ske bajke

Jučer je svečanom dodjelom nagrada završilo jubilarno 10. izdanje Motovun Film Festivala, petodnevnog okupljanja filmaša i ljubitelja "sedme umjetnosti" na poznatom "brdu filmova". Portal Križevci.info i ove je godine nastavio trogodišnju tradiciju makar zaviriti u filmsku, a posebno i zabavnu festivalsku ponudu famoznog brdašca u srcu Istre, gdje su se izmjenjivale projekcije, koncerti, radionice i glazbene slušaonice.

Kako javljaju mnogi domaći i inozemni mediji, Motovun je u proteklih pet dana posjetilo desetak tisuća ljubitelja filmova, opuštanja i zabave, koji su uživali u filmskom programu u kojem je ovogodišnja zemlja partner bila Rusija. Odvijale su se i eksperimentalne projekcije interaktivnog filma, a festival je posjetila i britanska filmska legenda – redatelj Ken Russell, koji je najavio snimanje novog filma "Moll Flanders" upravo u Hrvatskoj.


Detalji o prikazanim filmovima i nagradama mogu se pročitati na službenom webu festivala, dok se dašak atmosfere gradića koji svih pet dana živi 24 sata mogao osjetiti samo uživo. Iako je autentični dio festivalskog života i kampiranje u kampu podno starog grada, oni željni komocije mogli su sreću okušati potragom za slobodnim sobama za unajmljivanje, što je u doba festivala praktički nemoguća misija. No, upornost se portalskoj ekipi isplatila pa se gotovo iz dvorišta moglo prisustovati filmskim projekcijama na Barbacanu, jednom od poznatih motovunskih kina na otvorenom.


I ove je godine u realizaciji festivala sudjelovalo nekoliko Križevčana. Tako je glavna producentica MFF-a Zdenka Gold, jedan od koordinatora Matej Bolčić, a među službenim vozačima festivala su Željko Kantar i Gordan Pavlinušić. U interventnom timu susreli smo Zorana Vrabeca, člana Gradskog savjeta mladih Križevaca, kojem je ovo drugi radni ‘Motovun’. Neki su Križevčani posjetili Motovun nakon koncertnog vikenda na ne tako dalekom otoku Krku, gdje se održao glazbeni festival Skaville u organizaciji udruge K.V.A.R.K.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.