24. Obljetnica oslobođenja vojarne

Vojarna_ban_Stjepan_Lackovic_Krizevci_Kalnik

KRIŽEVCI – U Križevcima se obilježava 24. obljetnica oslobođenja Vojarne i osnivanja križevačkih rathih postrojbi, te po prvi puta Dan križevačkih branitelja. Na daruvarskom, pakračko-lipičkom i novljanskom ratištu, mjestima gdje su poginuli križevački branitelji, položeni su vijenci, kao i kod spomen obilježja pokraj križevačke Šumarije. Danas u 17 sati, uoči središnje proslave na Dan križevačkih branitelja, održat će se Sveta misa zahvalnica u crkvi Svete Ane. Potom će na spomen obilježju u Perivoju ratnika izaslanstva položiti vijence. Na središnjoj proslavi od 18 sati u restoranu Vojarna u ime Kriznog štaba govorit će Ivana Sučec Trakoštanec i Stjepan Palijan, zatim predstavnik branitelja Božidar Štubelj te župan Darko Koren i gradonačelnik Branko Hrg. Uz prisjećanje na dane oslobođenja vojarne i osnivanja ratnih postrojbi, održat će se i promocija knjige Vlade Čuture pod nazivom “Braniteljsko zajedništvo – putokaz hrvatskog dostojanstva”. Uz autora, knjigu će predstaviti general Mladen Markač i prečasni Ivan Miklenić. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
8 komentara
  1. Antidemagog piše:

    Iskreno, meni ovi vaši komentari djeluju kao jeftina demagogija.
    Zvučite upravo kao političari i to oni kaj nisu dobili priliku za mikrofon pa sad seruckaju.
    Da vam pak ovi “vladajući” nisu došli onda bi rekli kak vas nepoštuju. Upravo onak kak živozidaš komentira polaganje vijenaca.
    Kaj vani u uređenim demokracijama političari ne dolaze na takve skupove ?

    1. Živi zid KC-KŽ piše:

      činjenice, koliko god neke bole, su neporecive.
      drago nam je da su se gospoda odlučila pojaviti, znači da su ipak svjesni da bi sad skupljali za pivu pred Robinom da nije bilo branitelja, ali njihovo licemjerje je degutantno.

      i samo da napomenem, da ne budete zbunjeni – mi nismo političari nego aktivisti, noćna mora političara.

      a vi glasajte za koga god hoćete.

  2. Živi zid KC-KŽ piše:

    U prijašnjim godinama je upravo naš Samed Šabić, pukovnik HV-a i živozidaš, kosio travu za proslavu današnjeg dana jer gradskim vlastima ovaj dan nije bio zanimljiv.

    Dana 5. kolovoza 2015. godine NITKO od aktivnih politikantskih stranaka u Križevcima nije niti lampaš zapalio na spomeniku poginulim braniteljima.

    No kada nastupi prokletstvo izborne godine – travnjaci su pokošeni, nogostupi su uređeni, kako se ulaštene cipele ne bi zaprljale.

    NEĆEMO DOPUSTITI ISKORIŠTAVANJE IMENA POGINULIH U PREDIZBORNE SVRHE!

    1. Antidemagog piše:

      Fali ti još samo – GLASAJTE ZA NA
      😀

      1. Antidemagog piše:

        Glasajte za nas !

    2. Antidemagog piše:

      Političar

  3. objektivno piše:

    Pogledajte slike na portalu Grada Križevaca o proslavi – istina više političara (starih i novih) nego branitelja i njihovih obitelji! I sve to ovaj narod od svojih poreza i prireza plaća – previše je političara na toj platnoj listi

  4. CrKveni Kmer piše:

    Danu križevačkih branitelja bolje bi pristajao naziv Dan križevačkih političara, političara pun kufer a branitelja niti za lijek

Komentari su zatvoreni.