Donosimo izmijenjeni vozni red vlakova na relaciji Križevci – Zagreb, kao i mjere kojih se putnici moraju pridržavati

Od sutra se željeznički prijevoz ponovno uspostavlja u cijeloj Hrvatskoj. Zbog pandemije koronavirusa od 22. ožujka putnički vlakovi u cijeloj Hrvatskoj uopće nisu prometovali, ali nova faza popuštanja mjera donesenih za prevenciju širenja virusa COVID-19 od sutra će stupiti na snagu te će brojni Križevčanke i Križevčani koji rade u Zagrebu na posao konačno moći vlakom.

“Sukladno mjerama Vlade RH za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, javni prijevoz putnika u željezničkom prometu ponovno će biti uveden 11. svibnja 2020 godinem i to se odnosi na promet unutar cijele Republike Hrvatske.

Prije nekoliko dana pokušali smo u HŽ Putničkom prometu doznati hoće li biti promjena u voznom redu, no tada još uvijek nisu bile poznate te informacije. Stoga smo ponovno kontaktirali HŽPP i doznali da su na web stranici http://www.hzpp.hr/ vozni redovi konačno osvježeni, odnosno da neke linije neće prometovati u narednom razdoblju. Odabirom sutrašnjeg datuma, možete vidjeti da će iz Križevaca prema Zagrebu voziti ovi vlakovi:

Iz HŽ-a su nam napomenuli da su greškom ostavili vlak br. 580, popularnu Podravku, koja neće prometovati u smjeru Zagreba, no u poslijepodnevnom će terminu redovito prometovati u smjeru Križevaca.

Što se povratka iz Zagreba tiče, vozni red izgleda ovako:

Također je za portal Križevci.info stigla potvrda i o mjerama kojih će se putnici morati držati. U vlaku će trebati držati razmak od jednog metra, a na ulazu u svaki vlak bit će postavljena dezinfekcijska sredstva. Putnicima se preporuča korištenje zaštitnih maski i rukavica, ali to nije uvjet za vožnju Hrvatskim željeznicama.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.