Sedmi ‘Sajam studija’ u petak 27. siječnja

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga i križevačka udruga P.O.I.N.T. pozivaju u petak 27. siječnja 2012. na sedmo izdanje Sajma studija, koje će se održati u holu gimnazije. Ovaj jednosatni događaj namijenjen je učenicama i učenicima 3. i 4. razreda srednjih škola, koje će njihovi tek koju godinu stariji sugrađani informirati o tome kako izgledaju upisi na pojedine fakultete, kako studirati i što ih sve očekuje na različitim studijima i sveučilištima.
– Prema anketama sa zadnjeg Sajma studija srednjoškolce najviše zanimaju jezici, prvenstveno engleski i njemački, zatim građevina, arhitektura, medicina i FER, istaknuo je koordinator projekta Matej Jakopović iz udruge P.O.I.N.T. uputivši poziv brucošima i studentima preddiplomskih studija da predstave svoje fakultete i daju informaciju iz prve ruke.

 

Zaključni rok ovogodišnjim maturantima, uoči državne mature, za prijavu željenih fakulteta je 31. siječnja, pa u P.O.I.N.T.-u smatraju kako je ovaj termin sajma dobra prilika da se razjasne i razriješe pitanja i nedoumice oko izbora fakulteta.
– Nadamo se što većem odazivu maturanata, posebno iz drugih srednjih škola jer je sajam otvoren i za njih te ih ovih putem pozivamo da dođu i informiraju se, izjavio je P.O.I.N.T.-ovac Mario Rajn, član Gradskog savjeta mladih. Kako neslužbeno doznajemo, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Križevci uskoro kreće i treće izdanje Priprema za državnu maturu iz nekoliko predmeta.

Organizatori za ovogodišnji Sajam studija najavljuju mogućnost suradnje s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) u smislu kratke prezentacije traženih i lakše zapošljivih kadrova, s obzirom da sve više srednjoškolaca prilikom profesionalne orijentacije navodi upite na tu temu. Kako saznajemo od profesorice psihologije Sanele Štubelj, suorganizatorice Sajma studija, mlade najviše zanima hoće li se nakon fakulteta moći zaposliti i kolika je plaća u pojedinom sektoru i industriji. Odgovore na ta i slična pitanja srednjoškolci Križevaca mogu dobiti za dva tjedna na Sajmu studija koji počinje u 19 sati, po već provjerenoj i prihvaćenoj formi postavljenih improviziranih štandova u holu križevačke gimnazije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.