Polumaraton potkalničkim krajem i križevačka ulična utrka mogu postati sportsko-turistički brend

Točno u 16 sati dva pucnja, na kalničkom i križevačkom trgu, označila su početak dvanaestog po redu Županijskog polumaratona Kalnik-Križevci, a dvjestotinjak trkača istovremeno se bacilo u trk. Utrku već tradicionalno organiziraju Zajednica sportskih udruga Križevaca i AK Križevci, uz pokroviteljstvo Općine Kalnik, Grada Križevaca i Županije. Od lani, kad je staza polumaratona promijenila smjer i sada joj je cilj u Križevcima, porastao je interes za utrku te na njoj sudjeluje i veći broj rekreativaca.

Na postolje u polumaratonskoj utrci popela su se trojica reprezentativaca – najbrži je bio Ivan Dračar iz HAAK Mladost, poslije njega u cilj je utrčao Ante Živković iz AK Dubrovnik, a treći je bio dugoprugaš Ivan Bulić. Među trkačicama, prva je u cilj ušla aktualna prvakinja Balkana Međimurka Ana Štefulj iz AK Agram, dok su druga i treća bile članice AK Dubrovnik Tea Faber i Helena Gleđa, višestruke reprezentativke i uspješne trkačice u različitim disciplinama. Ovu zahtjevnu dionicu uspješno je odradilo i desetak Križevčana, a nekima od njih ovo je bio prvi polumaraton.

Bilo je teško, ali svi morate probati iduće godine“, rekli su Marija Valičević i Goran Ljaljić nakon što su pretrčali 21 km, a trasu su hvalili i trkači na društvenim mrežama.

Trči se neprometnim lokalnim cestama, prekrasan pogled na kalničku nizinu. Cilj je u samom centru Križevaca, na stadionu s novom fenomenalnom atletskom stazom po kojoj smo do cilja trčali počasni krug. Pravo olakšanje za noge naspram asfalta!“, napisao je jedan od natjecatelja. Među trkačima iz svih krajeva Hrvatske, od Kalnika do Gradskog stadiona u Križevcima trčala je i predsjednica Uprave Podravke i bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić, koja se i popela na postolje kao najbrža žena u svojoj dobnoj kategoriji.

Nakon dugo vremena polumaraton Kalnik-Križevci. Jako lijepo, ali vruće….. 27 stupnjeva na cilju u Križevcima oko 18:00 sati”, pohvalila se gospođa Dalić dobrim rezultatom na svom Facebook profilu. Križevačka utrka bila joj je, otkrila je nakon dolaska u cilj, dobar trening za Zagrebački maraton na kojem za mjesec dana planira istrčati najdulju dionicu – onu maratonsku od 42 km.

Od prošle godine organizira se i utrka građana duljine osmine maratona, točno 5.28 km, na kojoj sudjeluje i sve više Križevčana. Prva tri mjesta osvojio je trojac iz naše županije – Križevčani Emanuel Evačić i Ognjen Mergon, a treći je bio Oliver Orešić iz Koprivnice. U ženskoj konkurenciji prva je bila aktualna državna prvakinja na 5 km Simona Jambrošić, druga Ivana Zeljko, a treće mjesto osvojila je Mia Furdi. Gradskim ulicama trčalo je i pedesetak članova Škole trčanja AK Križevci, a mnogi od njih, unatoč vrućini, probili su sve svoje granice i poboljšali svoje dosadašnje rezultate.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.