Objavljen program proslave svetkovine sv. Marka Križevčanina koji počinje sutra i traje do 15. rujna

U Gradskoj upravi danas je održan sastanak Organizacijskog odbora proslave svetkovine sv. Marka Križevčanina. Predstavnike Policijske postaje Križevci, Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca, Komunalnog poduzeća Križevci, Turističke zajednice Grada Križevaca i župnika župe sv. Ane Stjepana Sovičeka pozdravio je na početku sastanka pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel nakon čega je župnik Soviček predstavio ovogodišnji program.

Program započinje 29. kolovoza i trajat će do 15. rujna, a obuhvatit će duhovne sadržaje i misna slavlja od kojih ističemo 7. rujan kao centralni događaj, svetkovinu sv. Marka Križevčanina u sklopu koje će misno slavlje na Strossmayerovom trgu od 11 sati predvoditi mons. Bože Radoš, varaždinski biskup.

Program obilježavanja bit će prilagođen epidemiološkoj situaciji, procesija neće biti održana, a svi članovi Organizacijskog odbora apeliraju na građane koji će prisustvovati svečanom misnom slavlju da se pridržavaju epidemioloških mjera, prvenstveno držanja razmaka. Sveti Marko Križevčanin treći je kanonizirani hrvatski svetac Rimokatoličke Crkve čiji se spomendan obilježava 7. rujna na dan kada je umro mučeničkom smrću u Košicama.

Program donosimo u prilogu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.