Županijski skupštinari naučili kako se služiti tabletima

U ljetnim mjesecima nastavljene su aktivnosti razvoja informacijskog sustava koji će olakšati i ubrzati rad Županijske skupštine, u sklopu čega je provedeno testiranje  informatičkog sustava e-Sjednice kojim je prije četiri godine provedena potpuna digitalizacija rada Županijske skupštine i koja uključuje  pripreme dnevnog reda, automatskog slanja poziva i materijala članicama i članovima Županijske skupštine, praćenje tijeka sjednice te glasanje pomoću aplikacije.

Za članice i članove Skupštine osigurana su i nova tablet računala te programska oprema za što je Županija izdvojila 50 tisuća kuna, a kako bi im se omogućilo lakše korištenje navedenog, provedena je i dvodnevna edukacija od strane županijske informatičke službe pod vodstvom pomoćnice pročelnice za informacijsku sigurnost i tehničke poslove Verice Ujlaki.

Edukacijama se odazvala većina članica i članova Županijske skupštine te su izrazili zadovoljstvo njihovom organizacijom, a prisustvovao im je i župan Darko Koren koji im je poželio mnogo uspjeha u radu na budućim sjednicama.

Uvođenjem sustava e-Sjednice postignuta je racionalizacija troškova i veća učinkovitost u procesu pripreme i održavanja sjednica te veća transparentnost rada Županijske skupštine i njenih radnih tijela. Potrebno je naglasiti kako je postignuto i ekološki osviješteno poslovanje kroz smanjenu potrošnju papira, prestanak upotrebe fotokopirnih uređaja i fizičke dostave materijala uz važan faktor uštede vremena.

Podsjetimo kako je krajem prošle godine Izmjenama i dopunama Poslovnika Županijske skupštine  članovima koji se nalaze u izolaciji ili samoizolaciji zbog bolesti COVID-19 omogućeno sudjelovanje u radu Županijske skupštine online putem uz upotrebu  sustava za elektroničko glasovanje, kako bi i u uvjetima epidemije Skupština mogla nesmetano zasjedati.

Vezano

Komentari su zatvoreni.