U COOR-u održan stručni skup o asistivnim tehnologijama u radu s učenicima s teškoćama u razvoju

U petak, 27. listopada 2017. godine u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci održan je stručni skup „Asistivna tehnologija u radu s djecom/učenicima s teškoćama u razvoju“ u organizaciji više savjetnice za stručne suradnike edukacijsko-rehabilitacijskog profila Mare Capar, prof. iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Na stručnom skupu sudjelovalo je preko 60 odgojno-obrazovnih radnika predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova iz različitih krajeva Hrvatske.

Stručnim predavanjima, stručno-pedagoškim radionicama i prikazima primjera dobre prakse sudionici su stekli kompetencije o značaju i primjeni potpomognute komunikacije, o metodama i uređajima za pristup računalu, upoznali su se s komunikacijskim pomagalima za osobe koje ne mogu govoriti, s projektom “Komunikacija mislima”, saznali su sve o dostupnosti asistivne tehnologije u radu s učenicima s teškoćama u načelima individualizacije, diferencijacije fleksibilnosti vođenja nastave usmjerene na učenika tijekom odgojno-obrazovnog procesa.

Nadalje, sudionici skupa imali su mogućnost razviti osobne, stručne, razvojne i specifične kompetencije edukacijskih rehabilitatora za unapređenje odgojno-obrazovne prakse u timskoj suradnji sa sudionicima u odgojno-obrazovnom procesu. Stečenim znanjima o dokumentiranju odgojno-obrazovnog procesa, s ciljem boljeg razumijevanja učenja djeteta/učenika s teškoćama u razvoju, sudionici skupa stekli su nove uvide razmjenom iskustava kvalitetne odgojno-obrazovne prakse sa stručnjacima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.