Policija će tijekom vikenda pojačano nadzirati promet

U protekla tri vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena, a dvije osobe lakše. Teško je ozlijeđen vozač bicikla, dok su lakše ozlijeđeni vozač mopeda i putnik u osobnom automobilu. Najčešće vrste prometnih nesreća bile su sudar prilikom vožnje u slijedu (5) i slijetanje vozila sa ceste (6), dok su najčešći uzroci događanja ovih prometnih nesreća bili vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (5), brzina neprimjerna uvjetima (2) i nepropisno kretanje vozilom po kolniku (2). Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće, dok je jednu prometnu nesreću izazvao mladi vozač.

Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebno tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka počela je u petak, 23. srpnja te će do ponedjeljka, 26. srpnja 2021. godine provoditi pojačani nadzor prometa.

Policijski službenici će pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostale najteže prometne prekršaje. Pozornost će se posvetiti i nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora, te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

U sklopu pojačanog nadzora, Postaja prometne policije Koprivnica provesti će akciju nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladih vozača.

Vezano

Komentari su zatvoreni.