Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Poslije 15 sati policajci samo na terenu

PODRAVINA I PRIGORJE – Policijske postaje Križevci i Đurđevac te Postaja prometne policije Koprivnica od 1. veljače, uključuju se u pilot projekt novog ustroja i organizacije rada.  – Mi želimo ovim projektom smanjiti administrativno opterećenje policijskih postaja. Želimo imati policajca na terenu, želimo da može u svakom momentu pružiti pomoć građanima, objasnio je načelnik koprivničko-križevačke Policijske uprave Darko Rep.

Za građane je najveća novost da će policijske postaje Križevci i Đurđevac te koprivnička postaja prometne policije biti otvorene za rad sa strankama samo u jutarnjoj smjeni, od 7 do 15 sati. U ostalo vrijeme moći će ih se, kao i inače, nazvati, te će tada policajci izaći na teren. – Želimo da građanin u svakom momentu može dobiti uslugu policajca. To jest kad građanin nazove 192 ili 112 da mu nitko ne kaže: Dođi ti sada u policijsku postaju, pa podnesi kaznenu prijavu, pa podnesi prijedlog, pa napravi ovaj zapisnik, nego policajac na terenu dođe do njega. Sve u svemu, građani bi ove promjene trebali osjetiti tako da smo brže kod njih ako im naša pomoć treba. Mi trebamo biti servis građana, što jeftiniji i učinkovitiji, ističe načelnik Rep.

Za one koji kod sebe nemaju mobitel, pred postajama će biti postavljeni telefoni, kako bi građani mogli nazvati dežurnoga, najavio je načelnik Rep. Rekao je i da otpuštanja zbog ovog pilot projekta neće biti, nego će se promijeniti omjer šefova u postajama i policijskih službenika na terenu.  – Želimo smanjiti broj rukovoditelja, a imati više izvršitelja. To je cilj. Cilj je da ne bude netko sam sebi šef, jer bilo je pojedinaca koji su imali nekakav pododsjek, službu, pa su bili sami sebi šefovi. Baš krasno.

Konkretno, po svakoj od postaja na terenu će biti više barem 10 ljudi. No to ne znači da će u Koprivnici i okolici nakon 15 sati na terenu biti mnogo više prometnih policajaca nego sada, jer su oni već zapravo tako i rade.(RKC)

wpDiscuz