Poslije 15 sati policajci samo na terenu

PODRAVINA I PRIGORJE – Policijske postaje Križevci i Đurđevac te Postaja prometne policije Koprivnica od 1. veljače, uključuju se u pilot projekt novog ustroja i organizacije rada.  – Mi želimo ovim projektom smanjiti administrativno opterećenje policijskih postaja. Želimo imati policajca na terenu, želimo da može u svakom momentu pružiti pomoć građanima, objasnio je načelnik koprivničko-križevačke Policijske uprave Darko Rep.

Za građane je najveća novost da će policijske postaje Križevci i Đurđevac te koprivnička postaja prometne policije biti otvorene za rad sa strankama samo u jutarnjoj smjeni, od 7 do 15 sati. U ostalo vrijeme moći će ih se, kao i inače, nazvati, te će tada policajci izaći na teren. – Želimo da građanin u svakom momentu može dobiti uslugu policajca. To jest kad građanin nazove 192 ili 112 da mu nitko ne kaže: Dođi ti sada u policijsku postaju, pa podnesi kaznenu prijavu, pa podnesi prijedlog, pa napravi ovaj zapisnik, nego policajac na terenu dođe do njega. Sve u svemu, građani bi ove promjene trebali osjetiti tako da smo brže kod njih ako im naša pomoć treba. Mi trebamo biti servis građana, što jeftiniji i učinkovitiji, ističe načelnik Rep.

Za one koji kod sebe nemaju mobitel, pred postajama će biti postavljeni telefoni, kako bi građani mogli nazvati dežurnoga, najavio je načelnik Rep. Rekao je i da otpuštanja zbog ovog pilot projekta neće biti, nego će se promijeniti omjer šefova u postajama i policijskih službenika na terenu.  – Želimo smanjiti broj rukovoditelja, a imati više izvršitelja. To je cilj. Cilj je da ne bude netko sam sebi šef, jer bilo je pojedinaca koji su imali nekakav pododsjek, službu, pa su bili sami sebi šefovi. Baš krasno.

Konkretno, po svakoj od postaja na terenu će biti više barem 10 ljudi. No to ne znači da će u Koprivnici i okolici nakon 15 sati na terenu biti mnogo više prometnih policajaca nego sada, jer su oni već zapravo tako i rade.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Mali plavi piše:

    Ma treba ukinuti policiju općenito. Ministarstvo treba ukinuti, što će nam toliko službenika koji ničemu ne služe. Treba osnovati privatne milicije. Što pa neka čuva svako svoje. Pa i zatvore treba otvoriti privatne, pa neka kažnjenici zarade za sebe i one koji ih drže u zatvoru, a ne ovo danas. Na što to liči? Idu u zatvor da bi živjeli na državnoj grbači. Pa bi trebalo smijeniti i ovog smiješnog repa, tko je njega postavio za načelnika PU? Ma bilo bi najbolje ovu PP u Križevcima urušiti. I tak je stara, ako je ne urušimo sama će se urušiti. Možda bi bilo dobro instalirati pod borom računalo, pa da građani sami unose događaje u sustav policije. Pun kurac je pilota u ovoj državi koji su uglavnom pokojni. Biti će i ovaj. Možda bi trebalo pilot projektom trebalo angažirati nezaposlene dobrovoljce da čuvaju grad i selo od svih tatova, pa usput osnovati prijeki sud. Što trošiti novac na dugotrajna suđenja i sudove.

Komentari su zatvoreni.