495 zaraženih u Hrvatskoj, stigla nova pravila za vozače kamiona

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite je potvrđeno 14 novooboljelih osoba koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđena ukupno 495 oboljela osoba, a 22 osobe su ozdravile.

“Tijekom dana je to povećanje od 53 bolesnika, manje nego 63 jučer, ili 69 od prekjučer, ili 74 od dana prije toga. Još je prerano zaključivati o trendovima, ali smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate”, rekao je ministar Beroš pa dodao:

“Tijekom jutra je preminuo bolesnik koji je imao 74 godine, koji je iz Zagreba i koji je bio onkološki bolesnik. Izražavamo sućut njegovoj obitelji. Zajedno se moramo boriti protiv ove infekcije”.

Ministar Božinović potpisao je odluku za vozače teretnih vozila u međunarodnom transportu. “Vi znate da smo dali preporuku još na početku da svi vozači iz Hrvatske mogu nastaviti svoj posao, ali pod uvjetom da budu u karanteni dok su u Hrvatskoj. Budući da je prvi udar prošao, odlučili smo liberalizirati taj postupak za vozače u međunarodnom transportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije. Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene Stožera. Oni čiji je boravak kraći od 24 izmežu utovara ili istovara, oni su dužni to vrijeme provesti u kabini za vozače”, kazao je Božinović i zamolio sve da se pridržavaju propisanih mjera.

Vezano

Komentari su zatvoreni.