U petak i subotu 9. Crosscity Buckets – organizatori pripremili bogat program i pregršt sadržaja za publiku

Crosscity Buckets vraća se na velika vrata. Križevci će i devetu godinu u nizu biti poprište najpopularnijeg turnira u uličnoj košarci u ovom dijelu Hrvatske, a organizatori najavljuju spektakl i najbolje izdanje turnira dosad. To im je polazilo za rukom nekoliko zadnjih godina, ne sumnjamo da će i ove, pogotovo kada sumiramo što se sve od noviteta najavljuje i zbog čega Crosscity Buckets svakim novim izdanjem raste u najveću ljetnu sportsko-zabavnu manifestaciju u Križevcima.

Za početak, krenimo od datuma održavanja. Prvi puta radi se o dva datuma, 25. i 26. lipnja. Razlog proširenju turnira na petak i subotu leži u činjenicu da će se održati čak četiri turnira. Najveći broj ekipa sudjelovat će u FIBA 3×3 seniorskom dijelu turnira. Otvoreno je 16 mjesta, kotizacija po ekipi iznosi 200 kuna, kao i prošle godine, a iako je do turnira ostalo još mjesec dana, već je 14 mjesta popunjeno. Organizatori su se potrudili i osigurali dosad najveći nagradni fond turnira, pa će pobjednici biti bogatiji za 6000 kuna, dok su za 2. i 3. mjesto novčane nagrade od 3000 i 1000 kuna. Također, osigurane su i brojne atraktivne nagrade za igrače i publiku.

Pored glavnog dijela koji će križevačkoj publici priuštiti pravi sportski spektakl u subotu, dan ranije će na svoje doći djeca i rekreativci. Prvi će dan turnira nositi prigodan naziv Kids Day, a dječaci 2008. godišta i mlađi i djevojčice 2005. godišta i mlađi imat će se priliku okušati na haklu po FIBA 3×3 pravilima, naravno, na profesionalnoj gumenoj podlozi. Ideja je da se naše najmlađe igrače i igračice upozna s igranjem u ovim uvjetima, a sve kako bi se dodatno popularizirao sport koji od Tokija postaje olimpijski.

Na svoje će doći i brojni rekreativci i iskusniji hakleri koji su nekad nastupali na turniru. Za njih je pripremljen Old School 3×3, također u istim uvjetima u kojima će se održati i turniri za mlađe kategorije. Ukupno je na ovom turniru osam mjesta, a ne sumnjamo da će profesionalna podloga i suci privući interes haklera iz Križevaca i regije te da će i ovaj dio turnira plijeniti velik interes i pozornost publike. Kotizacije za ovaj turnir, kao i za turnire mlađih kategorija, nema, a u suradnji s trgovinom Grosbasket pripremaju se brojne nagrade iznenađenja.

Kada su već mlađe kategorije uključene u natjecateljski dio turnira, bio bi red i da se njima pruži dodatan edukacijski sadržaj. Tako će se u sklopu turnira organizirati projekcija dokumentarnog filma Uvik isto, koji prati NBA igrača Darija Šarića pri povratku u svoj rodni Šibenik tijekom ljetnih mjeseci i zasluženog godišnjeg odmora. Ova projekcija održat će se prvog dana turnira na open air livadi pored igrališta.

Kao šećer na kraju prvog dana turnira organizatori najavljuju kviz košarkaške tematike, koji će pripremiti i voditi dvojica Bjelovarčana koja su nedavno imala i online NBA kviz. Prvi je Dominik Varga, pravi playmaker koji već godinama dirigira organizacijom Pub kvizova u Bjelovaru i Zagrebu pa će tako u stilu Chris Paula na mikrofonu voditi kviz bez da će ijednom flopati. Društvo na drugoj bekovskoj poziciji pravit će mu Dorian Rogović, kojeg više znamo s parketa kad je njegova ekipa imenom „Kaj si lud“ osvojila 1. i 3. mjesto na Crosscity Bucketsu. Pošto je dečko shvatio da više nije dobar, odlučio je svoje kuhanje lopte s terena prebaciti na kuhanje pitanja za košarkaške kvizove.

Ono što se prošle godine pokazalo kao pun pogodak, definitivno je oslikavanje murala u čast Kobea Bryanta, prvog takvog u Hrvatskoj. Vijest je to koju su prenijeli svi relevantni nacionalni, sportski i regionalni mediji, a odlično iskustvo s izradom murala dovelo je do toga da se i ove godine neka od košarkaških legendi ukrasi jedan od zidova koji okružuje gimnazijsko igralište. Bez puno dileme, organizatori su odabrali Dražena Petrovića, a prigodno će biti predstavljena i knjiga ‘Godine zmaja: Dražen – nikad ispričana priča’.

Za kraj superbogatog košarkaškog dvodnevnog programa u Križevcima, drugog dana turnira očekuje nas revijalna utakmica Tim Dražen vs. Tim Kobe. Radi se o dvoboju između križevačke i gostujuće trojke, koje će činiti poznata lica iz javnog ili košarkaškog života. Turnir će zaključiti koncert poznatog osječkog repera Kandžije.

Organizator 9. Crosscity Bucketsa je udruga Ulica, To Smo Mi, partneri turnira su Košarkaški klub Radnik Križevci i Udruga P.O.I.N.T. Križevci, dok je pokrovitelj Grad Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.