Danas besplatan ulaz u Likovnu galeriju i Gradski muzej Križevci

Diljem svijeta 18. svibnja obilježava se Međunarodni dan muzeja pa se tako obilježavanju priključio i Gradski muzej Križevci. Cilj ovog dana je skrenuti pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom komuniciranju pa kroz razna događanja muzeji promoviraju svoj rad.

Gradski muzej Križevci pripremio je niz programa, a uz to, za sve građane danas je besplatan ulaz u Likovnu galeriju i Gradski muzej Križevci, istaknula je uvodno ravnateljica muzeja Tea Hatadi. Putem Youtube kanala Gradskog muzeja građani mogu razgledati izložbu „120 godina Veterinarskog zavoda u Križevcima“ ili pak vidjeti kasnobrončanodobno nalazište Kalnik – Igrišče. Također, u atriju Likovne galerije harfistica Doris Karamatić pripremila je program pod nazivom Relaxing Harp – filmski soundtrack.

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja podržao je gradonačelnik Mario Rajn koji se posebno osvrnuo na temu ovogodišnjeg obilježavanja „Budućnost muzeja: Oporavak i ponovno osmišljavanje“ istaknuvši kako se to poklapa „sa svim nastojanjima da Gradskom muzeju osiguramo značajno veći prostor u našoj Županijskoj palači za koju smatramo da bi bilo adekvatno mjesta da proširimo i da možemo sve eksponate adekvatno prezentirati“. Na kraju je svim djelatnicama i djelatnicima Gradskog muzeja Križevci čestitao Međunarodni dan muzeja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.