Sutra koncert Hrvatskog gudačkog kvarteta u organizaciji Koncertnog ureda Križevci

U četvrtak 25. travnja 2013. u 20 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima će se održati koncert Hrvatskog gudačkog koncerta iz Zagreba, u sastavu: Marco Graziani i Alina Gubajdullina – violine, Aleksandar Jakopanec – viola i Smiljan Mrčela – violončelo. Svirajući zajedno u raznim sastavima još od studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, članovi ovog novoosnovanog kvarteta odlučili su spojiti snage i upustiti se u jednu od najljepših i najzahtijevnijih disciplina u ozbiljnoj glazbi – gudačkom kvartetu. Ovi vrsni mladi umjetnici članovi su eminentnih orkestara i ansambala, te dobitnici brojnih nagrada i priznanja u domovini i inozemstvu. Na programu će se naći djela Borodin i Brahmsa, a ulaz na koncert, koji organizira Koncertni ured Križevci, je slobodan.

Koncertni ured Križevci je utemeljen pri gradskoj upravi na poziv pročelnika za društvene djelatnosti mr.sc. Mladena Tenodija s idejom veće suradnje među gradskim institucijama u kulturi.
– To je pilot projekt kojem je cilj obogaćivanje kulturne ponude grada, ugošćavanje vrhunskih profesionalnih glazbenih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva, ponuda kvalitetnih glazbenih sadržaja građanima, odgajanje koncertne publike te ponuda pretplatničkog koncertnog ciklusa, izjavila je umjetnička voditeljica Ureda Zlata Životić, napomenuvši da je ovaj prvi koncert organiziran uz podršku gradske turističke zajednice i glazbene škole.

Vezano

Komentari su zatvoreni.