‘Brdo sramote’ zatrpalo glavni gradski trg

Ekološka udruga Zeleno Prigorje danas je smećem “zatrpala” Strossmayerov trg. Donijeli su stare televizore, kante od boje, jastuke i pokrivače, pa čak i dječje igračke – sve što su pronašli na livadama, u šumama i potocima naše okolice. Potaknuti ogromnim količinama smeća koje pronalaze na divljim odlagalištima, na Dan planeta Zemlje odlučili su šokirati svoje sugrađane ovim “brdom sramote”.

Divlja odlagališta su oduvijek bila nekaj kaj svi delaju, ali vrijeme je da kažemo dosta i preuzmemo odgovornost za svoje, ali i “žmirenje” na tuđe postupke. Previše je onih koji bacaju, a premalo onih koji mogu počistiti za njima“, poručila je predsjednica udruge Božena Hunjak Švagelj i pozvala sugrađane da pravilno odlažu otpad u kante, kontejnere i reciklažno dvorište.

Osim performansa, članovi udruge pripremili su i izložbu fotografija koje su snimili na divljim odlagalištima, a djeca iz vrtića Zraka sunca i Gradskog vrtića Križevci ostavila su poruke odraslima sa željom da im pomognu očuvati Zemlju. Akciju su podržali Grad Križevci i Komunalno poduzeće, a fotografije ostaju na Strossmayerovom trgu do petka u 14 sati.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Maja piše:

    Samo naprijed ekipo

Komentari su zatvoreni.