Gradskim ustanovama 90 tisuća eura za opremanje kulturne infrastrukture

Pučko otvoreno učilište Križevci dobilo je 400 tisuća kuna, oko 53 tisuće eura, na natječaju koji je Ministarstvo kulture i medija raspisalo za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture. Od gradskih ustanova Pučkom je odobreno najviše novca, a od toga je 13 272 eura namijenjeno za građevinsko obrtničke radove u podrumskoj dvorani Hrvatskog doma, dok će se za nešto manje od 40 tisuća eura nabaviti prijenosno suvremeno kino.

Posljednjih godina su prijave koje Pučko šalje na javne pozive vrlo uspješne i odobrena su nam izdašna sredstva. U podrumskoj dvorani ćemo obojiti zidove, a kupnjom prijenosnog suvremenog kina poboljšat ćemo kvalitetu projekcija na otvorenom pa ćemo na ljetnom kinu moći prikazivati i najnovije filmove“, pojasnila je ravnateljica Željka Šunjić.

Na istom natječaju Gradska knjižnica “Franjo Marković” dobila je 25 880 eura za opremanje i nadogradnja kombi vozila za potrebe bibliobusne službe te još 1 300 eura za nabavu i zamjenu dotrajale informatičke opreme za računalnu učionicu. Gradskom muzeju Križevci odobreno je 9 300 eura za rekonstrukciju elektroinstalacija i ugradnju svjetlosne zaštite.

Na poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2023. godinu za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture pristiglo je 560 prijava od kojih je odobreno 279 programa. Među prijaviteljima je bio i Gradski tamburaški orkestar Križevci kojem nisu odobrena sredstva za nabavu informatičke opreme i ormara za tambure.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.