Magdin vrt bogatiji za nove nove biljke

Članice udruge Magda u subotu su, uz podršku Križevčana, u svom vrtu u Ulici Franje Tuđmana radnom akcijom pozdravile vrtlarsku godinu za sobom i zasadile nadu za sljedeću. Priključili su im se Čisteći medvjedići koji su donijeli dvije sadnice više od 600 godina starih lipa čijom sadnjom udruga Zelene i plave Sesvete i Šumarski institut pokušavaju očuvati genofond starih lipa.

Vrijedni vrtlari posadili su i dva pitoma kestena i dva drijena, donacije Komunalnog poduzeća, zatim medeno drvo i nekoliko ukrasnih stabala kao dopunu vjetrozidu oko ograde vrta, napravili su i dva nova cvijetnjaka za oprašivače. Ovom akcijom podržali su i nacionalnu kampanju Zasadi stablo, ne budi panj, dobro se zabavili i najeli ukusnih i zdravih zalogaja na svježem zraku.

Hvala svim građanima koji su se primili štihače i zasadili stabla u našim Križevcima, sadilo se na mnogo mjesta. Divno je vidjeti ljude koji aktivno sudjeluju u kreiranju prostora u kojem žive! Zahvaljujem u ime naše djece jer ona će naslijediti hlad, čist zrak i svu ljepotu koju nam stabla i biljke pružaju“, poručila je predsjednica udruge Magda Olga Razum Šujica.

Vezano

Komentari su zatvoreni.