Dogovori oko izgradnje prilazne ceste u Gornjem Čretu

KRIŽEVCI – Pojedinačno daleko najveći iznos u programu gradnje komunalnih objekata na području grada Križevaca za iduću godinu svakako je onaj težak 20 milijuna kuna, a zacrtan na stavci za izgradnju pristupne ceste od poslovne zone Gornji Čret do ulaska na buduću autocestu prema Koprivnici i Zagrebu. Do tog prometnog rješenja došlo se u pregovorima s Hrvatskim autocestama, a svrha prometnice bit će zamijeniti petlju koju je predviđao Prostorni plan zone prije izmjena i usklađivanja s trasom autoceste. Ili prema pojašnjenju gradonačelnika Branka Hrga:
– Kod davanja uvjeta za prenamjenu Prostornog plana zone Gornji Čret mi smo odustali od jedne izlazne petlje u samoj zoni. Na ime toga smo tražili da se riješi pitanje pristupne ceste iz zone, tako da je to uvjet koji smo postavili kod izmjena Prostornog plana i sada je ovo na neki način zadnji prijedlog Hrvatskih autocesta, rekao je Hrg.

Lokacijska dozvola za pristupnu cestu je izdana, a ugovor s Hrvatskim autocestama, prema uvjeravanju njihovih čelnika, trebao bi biti potpisan uskoro. Ipak, poučen dosadašnjim iskustvima s državnim tvrtkama Hrg je oprezan.
– Tu nikad nije do kraja čovjek siguran i ne možeš ništa započeti dok nemaš 100% definirane stvari. Nadamo se da ćemo još u ovom vremenu do kraja godine uspjeti završiti te pregovore i doći do realizacije, kazao je Hrg.

Prema do sada dogovorenom, Hrvatske autoceste snosile bi ukupan trošak gradnje, a Grad bi bio nositelj investicije. Ako do takvog razvoja priče i ne dođe, novac samo neće proći preko gradskog računa i posao će voditi netko drugi, no gradnja pristupne cesta ne bi dolazila u pitanje. A s njom porasla bi i vjerojatnost za dolazak prvih ulagača na Gornji Čret, koje čeka prvih osam komunalno opremljenih hektara zone. Nastavak njezinog opremanja ugrađen je i u idući križevački proračun i za to je predviđeno dva milijuna kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.