Križevčani ‘udarno’ na grožnanskoj akademiji


Tijekom prošlih ljetnih praznika dvojica mladih križevačkih udaraljkaša nisu odmarali palice, već su sviračka znanja usavršavali na međunarodnoj ljetnoj školi u Grožnjanu. Srednjoškolci Domagoj Binder i Jasmin Abou Aldan tjedan su dana s dvadeseak vršnjaka polazili poznati biNg bang Academy & Festival, gdje su im predavanja držali dvojica vodećih europskih udaraljkaša današnjice, naš Igor Lešnik te Ruud Wiener iz Nizozemske.


Uz međunarodno priznate predavače i pedagoge, mlade soliste i ansamble u Grožnjanu su podučavali i članovi slavnog udaraljkaškog ansambla biNg bang, među kojima je i Josip Konfic, njihov križevački nastavnik udaraljki. Konfic ih je ranije ove godine i pripremao za državno natjecanje u Varaždinu, gdje su Binder i Abou Aldan osvojili druge nagrade, svirajući mali bubanj, marimbu i vibrafon, timpane i multipercussion.


Uz svakodnevni individualni i grupni rad, mladi su udaraljkaši usavršavali sviračku tehniku te učili o improvizaciji, usvojeno znanje prezentirali su na solo koncertnim nastupima, a stečeno iskustvo bit će im dragocjeno u daljnjem glazbenom školovanju, smatraju Domagoj i Jasmin. Napominju da su financijsku podršku njihovom sudjelovanju na grožnjanskoj akademiji dali Koprivničko-križevačka županija te križevačka Ljekarna Šamuga, na čemu su im neizmjerno zahvalni.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.