Ljubav gradskih vijećnika SDP-a i HDZ-a

KRIŽEVCI – Posljednja sjednica križevačkog Gradskog vijeća ponovno je pokazala koliko je malo potrebno da SDP i HDZ, ljuti politički protivnici kako na državnoj razini tako i na lokalnoj, križevačkoj sceni, u trenu se slože kao dobro uigrani koalicijski par. Kod glasovanja o ponudi zagrebačke tvrtke Beton Dubrava za kupnju 2500 kvadrata zemljišta u poslovnoj zoni Gornji Čret kao i uzimanju u najam još 5000 kvadrata, složno su digli ruke protiv i tako ponovno odbili prvog sasvim konkretnog ulagača u novu zonu. Štoviše, i s jednim odsutnim SDP-ovim vijećnikom, sloga inače političkih neistomišljenika u Križevcima je bila sasvim dovoljna da prijedlog gradonačelnika, HSS-ovog Branka Hrga riješe za otprilike pola minute, pokazalo je brojanje ruku predsjednika Vijeća Roka Bašića.
– Dva, četiri, šest, osam, devet. U redu, tko je protiv? Dva, četiri, šest, osam, devet. Devet – devet, to znači oduka nije prošla, nakon brojanja je rekao Bašić.

Bez ijednog vijećnika s voljom za raspravu ostali su neizrečeni razlozi zašto se križevačkom SDP-u i HDZ-u ne mili dolazak Beton Dubrave. Zato se može samo pretpostaviti da su slični onima kod prve ponude, makar su od tada raspršene primjedbe o sumnjivom bonitetu te tvrtke kao i premalom najmu jer je ponuda ovaj put dopunjena i nuđenjem kupnje dijela parcele. Bilo kako bilo, ovaj križevački primjer ljubavi SDP-a i HDZ-a ima i prilično točnu cijenu; ona će na prodaji zemljišta napraviti gradskoj blagajni minus od 300 tisuća kuna, a na najmu dvije i pol tisuće mjesečno. Naravno, poslovna zona Gornji Čret ostaje bez prvog stanara, proizvođači betona bez konkurencije, a Križevčani bez bolje ponude uvijek tražene robe.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.