Baci čik u koš! Ovu nedjelju velika akcija čišćenja Križevaca od opušaka

Čisteći Medvjedići u suradnji s udrugom RokOtok podižu svjesnost o čikovima, odnosno provode kampanju “Baci čik u koš”. Već su održali nekoliko akcija skupljanja čikova, o čemu su izvijestili brojni mediji posljednjih tjedana. Uskoro dolaze u Križevce, gdje će u suradnji s udrugom Zeleno Prigorje održati akciju s namjerom da dignu svijest o problemu onečišćenja okoliša, ovoga puta konkretno – opušcima cigareta.

“Kampanja je počela prije malo više od mjesec dana u Zagrebu, a zatim se nastavilo skupljati u Novoj Kapeli i Varaždinu. Samo u Zagrebu u manje od tri sati skupilo se više od 14 000 čikova što je svakako Istovremeno poražavajuće i zabrinjvajuće. Takva akcija je izazvala veliku pozornost javnosti. Smatramo da ljudi iz komocije i neznanja bace taj čik, ni ne sluteći da je filter cigarete pun mikroplastike i da je veoma teško biorazgradiv”, rekla nam je Križevčanka Katarina Ivanek, ujedno i članica Čistećih medvjedića.

Inače, ekipa Čistećih medvjedića je dobro znana da čisti šume i okoliš diljem Hrvatske. No, u nedjelju 29. listopada, Čisteći medvjedići dolaze u Križevce, ali ne u šumu već ovaj put čekaju sve zainteresirane građane da im se pridruže u 10h na Trgu Antuna Nemčića, na vrtuljku Marcela Kiepecha u akciji skupljanja čikova po našem gradu.

“Na akciju je obavezno ponijeti rukavice (ako imate), dobru volju i osmijeh od uha do uha, a sve drugo će osigurati ČM ekipa. Vidimo se u nedjelju!”, poručili su iz Čistećih medvjedića.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.