Dio velikog ekološkog projekta – u subotu čišćenje šume u Majurcu

Nakon uspješne prošlogodišnje akcije čišćenja okoliša povodom Dana planeta Zemlje, Križevački laboratorij inovacija za klimu organizira novu u sklopu projekta Rezolucija Zemlja. Organizator projekta, koji je startao lani i već je prerastao u pokret, je Večernji list i kažu da je ovo dosad najveća akcija čišćenja prirode na teritoriju Republike Hrvatske – istovremeno će se čistiti na više od sedamdeset lokacija. U našem kraju čistit će se šuma u Majurcu u subotu 22. travnja, a akciju su podržali Mjesni odbor i DVD Majurec, Grad Križevci, Centar za mlade i Komunalno poduzeće.


Okupljanje je u 10 sati kod DVD-a Majurec, a nakon čišćenja osiguran je ručak od 13 sati. Svi koji se žele pridružiti trebaju se prijaviti putem obrasca, prikladno se obući i ponijeti rukavice.
Prema podacima iz ELOO sustava (Evidencija lokacija odbačenog otpada) u Hrvatskoj je od 2019. prijavljeno oko osam tisuća lokacija divljih odlagališta otpada, samo na području Koprivničko-križevačke županije prijavljeno ih je tridesetak. Nažalost, ta brojka je veća jer mnogi slučajevi ilegalnog odlaganja otpada ostaju neprijavljeni, a jedno od takvih je u naselju Majurec.

Vezano

Komentari su zatvoreni.