Na svečanoj sjednici Grada Križevaca dodijeljena priznanja i plakete zaslužnim pojedincima i udrugama

Grad Križevci je u ponedjeljak, 24. travnja, proslavio svoj 765. rođendan, javlja portal ePodravina.hr

U velikoj dvorani Hrvatskog doma povodom 765. rođendana starog kraljevskog grada održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su podijeljene plakete i priznanja zaslužnim građanima, ustanovama i udrugama.

 Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota koji je bio i poseban izaslanik premijera, saborski zastupnik i gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, gradonačelnik Zaprešića i predsjednik Hrvatske udruge gradova Željko Turk te načelnici, uglednici, gospodarstvenici i ostali gosti.

Nakon uvodnog 20-minutnog filmića o aktivnostima gradske uprave u ovom mandatu, gradonačelnik Branko Hrg obratio se okupljenima u dvorani, podvukao crtu svog rada i čestitao 765. rođendan svojim sugrađanima.

– Sretan sam zbog izgradnje brze ceste Gradec-Križevci, drugog kolosijeka željezničke pruge Dugo Selo-Križevci, sredstvima EU fondova sagradili smo Razvojni centar i tehnološki park, a u narednom mandatu izgradit ćemo i atletsku stazu kako bi uspješni mladi križevački atletičari imali još bolje rezultate – dao je Hrg javno obećanje pred okupljenima.

Župan Darko Koren osvrnuo se na pisanje lokalnih medija što tumači nadolazećim lokalnim izborima.

– Kompleksna je moja pozicija, govorim iz pozicije župana i gosta, a ipak sam subjektivan kao stanovnik Križevaca. Čitam danas neke natpise u našim lokalnim novinama, kako je sve napravljeno u Križevcima zahvaljujući meni, da samo pridajem pažnju Križevcima, a zapostavljam svaki drugi prostor. Svoj posao obavljam tako da ravnomjerno razvijamo županiju, a takve insinucije su u svrhu kampanje za lokalne izbore – napomenuo je Koren u svom govoru.

Saborski zastupnik Damir Felak našalio se sa županom i đurđevačkim gradonačelnikom.

– Izbori su pred nama, vidio sam Križevačku djevojačku stražu, naoštrili su sablje, a s nama su i dva kandidata za župana. Jedan se zove Lacković i ja se nadam da se neće ponoviti Krvavi sabor križevački te da će sve proteći u dobru i zajedništvu, a da ćemo ja i Lacković nastaviti raditi u Saboru za Podravinu i Prigorje – nasmijao je Felak prisutne svojom šalom.

Plakete Grada Križevaca dodijeljene su Djelu Marijinu – Pokretu fokolara, ogranku Matice hrvatske u Križevcima, i Vatrogasnoj zajednici Grada Križevaca.

Priznanja Grada Križevaca dodijeljena su gospođi Đurđi Trbus, Martini Valec Rebić, Milanu Miširu i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Stari Bošnjani, a gradonačelnikove zahvalnice primili su Jasna Preradović i Javna vatrogasna postrojba Križevaca..

Nisu dodijeljena javna priznanja za počasnog građanina te nagrada za životno djelo s obzirom da križevački vijećnici nisu dignuli ruke za kandidate Antuna Bednaića i Željka Topolovca.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.