(FOTO) U Križevcima drugom dozom procijepljeno 930 građana

U dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima u subotu je nastavljeno s cijepljenjem opće populacije protiv koronavirusa, u sklopu kampanje „Misli na druge, cijepi se“. Drugom dozom cjepiva procijepljeno je ukupno 930 građana, a akciju su podržali i župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Križevaca i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Mario Martinčević, rukovoditelj Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Darko Radiček te ravnateljica križevačkog i predsjednica županijskog Društva Crvenog križa Đurđica Trbus sa suradnicima.

Kao i na dosadašnjim punktovima, županijski je Stožer u suradnji sa zdravstvenim ustanovama poduzeo sve potrebne aktivnosti da cijepljenje bude provedeno na najvišoj mogućoj razini. Organizacija punkta zahtjevan je proces kojim koordinira županijski Stožer i županijski Zavod za javno zdravstvo u suradnji s djelatnicima ostalih zdravstvenih ustanova i liječnicima obiteljske medicine, a u Križevcima su podršku pružili i Grad Križevci, gradski Stožer civilne zaštite, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci te Policijska postaja Križevci.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić uvodno je izvijestio o epidemiološkoj situaciji na području županije koju karakterizira povećanje broja novooboljelih te je građane pozvao na oprez i strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

Sve je proteklo u najboljem redu, a najvažniji je interes građana. Zahvaljujem svima uključenima koji su nam omogućili da im pružimo vrhunsku uslugu te mogu najaviti kako ćemo, nakon što procijepimo prioritetne skupine starijih od 65 i kroničnih bolesnika, krenuti s cijepljenjem radno aktivnog stanovništva, konkretno zaposlenika velikih gospodarskih subjekata i prosvjetnih djelatnika. Cijepi se svim vrstama cjepiva, u količinama kako ih zaprimamo, a ključno je da se građani i dalje javljaju jer će samo procjepljivanjem i odgovornim ponašanjem brojke krenuti padati. Sljedeći punkt nam je u Đelekovcu, koji uz uključuje i općine Drnje i Legrad, a nakon toga se vraćamo u gradove“, istaknuo je načelnik Ljubić.

Epidemiolog Radiček pojasnio je kako su pozvani pacijenti liječnika obiteljske medicine s područja Križevaca i okolice te kako se sve odvija prema planu, bez gužvi i čekanja, posebno jer je riječ o drugoj dozi cjepiva pa su građani upoznati s procesom.

Gradonačelnik Rajn zahvalio je županijskom Stožeru na suradnji u organizaciji punkta te uputio pohvale medicinskom osoblju, uz riječi: „Uspješna organizacija svakog punkta, pa tako i ovog danas, govori kako možemo odjednom procijepiti i mnogo više naših građana, koje pozivam da se i sljedeće subote odazovu na cijepljenje u Križevcima, na ovom istom mjestu. Moramo biti odgovorni jer samo tako možemo stati na kraj pandemiji.“

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.