Križevci u nedjelju međunarodno središte gospel napjeva

Sve spremno za prvo međunarodno izdanje festivala, medijski pokrovitelj i Večernjak. Pjevački zbor City Gospel iz Križevaca priređuje prvi festival tog žanra u regiji, a prihod od ulaznica ide za ljetovanje siromašne djece

Crnačka višeglasna duhovna glazba, koju su proslavili Elvis Presley, Mahalia Jackson i Aretha Franklin, plodno tlo našla je i u Križevcima, gdje će u nedjelju 15. travnja, od 19 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma, biti prvi festival gospela u Hrvatskoj i u regiji. Za premijerni Gospel Fest Križevci zaslužan je zbor City Gospel Križevci, koji od 2010. godine, pod vodstvom Kristijana Deduša, popularizira gospel-stvaralaštvo.

Nedjeljni festival će, najavljeno je, biti show vrhunskih sastava, a predstavit će se hrvatsko-slovenski AB Vocal Group, slovenski 4Given i Bee Geesus, te hrvatski Agape, Izvor i The Messengers, koji inače spadaju među  najbolje vokalne sastave uopće u regiji. Domaći križevački zbor pjevat će izvan konkurencije. Publika će glasanjem odabrati pobjednika, a plaćanjem ulaznica pomoći će gradskom Crvenom križu da skupi sredstva za akciju “Moje prvo ljetovanje”, za djecu slabijeg socijalnog statusa. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.