Uskoro proširenje Obrtničke, prometnog čepa u Križevcima

Jedno od uskih prometnih grla grada Križevaca, Obrtnička ulica, vrlo skoro trebala bi postati bar malo prohodnija i vozilima i pješacima. Kako joj i ime govori, Obrtnička je bila zamišljena kao niz poslovnih prostora za trgovanje i uslužne djelatnosti, ali nije dobro projektirana.
– Ta ulica s puno poslovnih prostora projektirana je preusko, u njoj nema nogostupa. Sada će se izgraditi pješačka staza duž cijele ulice i cesta će se proširiti, objasnio je gradonačelnik Križevaca Branko Hrg.
U sklopu zahvata novo lice će dobiti i susjedna Vukotinovićeva ulica, gdje je pred par godina bilo puno kopanja na izgradnji nastavka gradskog kolektora. Ipak i nakon ovog zahvata vrlo prometna Obrtnička ulica ostat će slijepo crijevo u središtu grada, jer nadležni ne dopuštaju izlaz na državnu cestu D41.
– Hrvatske ceste ne dozvoljavaju izlaz na tu stranu, uz obrazloženje da bi bilo previše izlaza na tako frekventnu prometnicu. No proširenjem Obrtničke i uređenjem pješačke staze sigurno će u toj ulici prometovanje biti mnogo lakše, rekao je gradonačelnik Hrg.
Proširenje i obnova Obrtničke i Vukotinovićeve križevačke će porezne obveznike koštati oko 800.000 kuna, a radovi bi trebali završiti kroz tri mjeseca.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.