Sutkinja bolesna, odgođeno suđenje Šketu, Šestaku i Marincu

Zbog bolesti sutkinje Vesne Piškorec-Kuzmić jučer nije počelo suđenje trojki iz afere Sloga. Trojka je optužena zbog spornog kredita od pet milijuna kuna koji je Podravka dala Slogi

Za danas zakazano prvo ročište u suđenju Zdravku Šestaku, Darku Marincu i bivšem Sloginu šefu Darku Šketu, zbog Podravkina kredita od pet milijuna kuna koji je odobren Slogi, iako se znalo da se tvrtka nalazi u teškoj financijskoj situaciji, odgođeno je zbog iznenadne bolesti predmetne sutkinje Vesne Piškorec-Kuzmić.

“Osjećam se zanimljivo”

Na Općinskom sudu pojavila su se sva trojica optuženika i odvjetnik Krešimir Kunštić, a predsjednica suda Lidija Vuljak novo je ročište zakazala za 7. i 8. prosinca. Prvi će dan pripasti obrani, a drugi je predviđen za svjedočenja Franje Oročaka, Nikole Gregura, Joška Širića, Ivana Mesića i Ervina Matišića.

Odvjetnik Kunštić je dan uoči suđenja izjavio kako se njegovi klijenti definitivno ne osjećaju krivima i najavljivao njihovu namjeru aktivnog sudjelovanja u dokazivanju toga.
Pri izlasku iz zgrade suda optuženi nisu bili raspoloženi za komentare, a Šestak je novinarima samo izjavio da se osjeća “zanimljivo”.

Na suđenju su se pojavili i predstavnici Slogina sindikata. Na novinarsko pitanje zašto su došli, kazali su da žele znati gdje je novac.
– Mi otpremnine još nismo dobili, a Šket je od Podravke dobio pet milijuna kuna! Zakinuli su nas – kazao je jedan od sindikalista, koji se, zbog smanjenja broja radnika, nedavno našao na Zavodu za zapošljavanje.

Uvjetne kazne

Podsjetimo, trojka je optužena za nesavjesno gospodarsko poslovanje, zloporabu položaja i ovlasti, te poticanje na zloporabu položaja.
Općinsko državno odvjetništvo za svu trojicu optuženika traži uvjetne kazne zatvora, za Šestaka dvije godine, za Marinca godinu i pol, a Šketa deset mjeseci uvjetnog zatvora. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.