Lijepi rezultati križevačkih gimnazijalaca na natjecanjima

Foto: brookes.ac.uk

Natjecanje Engleski

Na županijskom natjecanju iz engleskog jezika održanom u utorak, 20.2.2018. u OŠ Braće Radić u Koprivnici učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci ostvarili su lijepe rezultate. U kategoriji drugih razreda Laura Vukelja osvojila je 3. mjesto, a u kategoriji četvrtih razreda Dejan Marinović je 2., a Juraj Nekić 3. u županiji.

Mentorica ovim učenicima je profesorica Irena Ines Orak.

Odličan rezultat ostvaren je i na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika održanom dan kasnije, u srijedu 21.2.2018. u OŠ Koprivnički Bregi. U kategoriji trećih razreda Mihaela Slunjski osvojila je 1. mjesto, a Eric Wolf 4. Također u trećim razredima, ali na listi učenika koji su živjeli na njemačkom govornom području Lucija Mušlek osvojila je 1. mjesto.

Zanimljivo je da su ovi učenici tijekom školske godine promijenili tri nastavnice njemačkog jezika. Prvo im je predavala profesorica Martina Koritić Wytwer, pa Sofija Koretić i na kraju ih je na natjecanje vodila nastavnica Marta Šipušić.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš me veseli pročitati ovakvo zavidne rezultate naših gimnazijalaca i profesora, pogotovo što su u pitanju strani jezici, jer, danas ako ne govoriš bar dva strana jezika defakto si nepismen.
    Fascinirana sam profesorima, koji u ovom “crnilu” loših vijesti i upornom osiromašivanju školsta i obrazovanja općenito, još uvjek u sebi pronađu impulsa za dodatno zalaganje, a znam da im SVE te aktivnost ulaze u normalnu satnicu.
    Nadam se, da će se nova Ministrica i njeno ministarstvo, dodatno angažirati da osim Kurikula, vrati dignitet učitelja, nastavnika i profesora, tamo gdje, s obzirom na svoje obrazovanje i izuzetno zahtjevan rad i pripadaju.
    A, Finski recept, čini mi se, da će još uvjek ostati daleki i nedostižni cilj.
    Svima, čestitke i sretno!

Komentari su zatvoreni.