Klub nezavisnih vijećnika: „Neviđeni apsurd: Banka smanjila kamatu na gradski kredit, HDS glasao protiv toga“

Jučer je održana 31. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca, a glasanje za točku dnevnog reda koja se odnosila na smanjenje kamate na gradski kredit, neugodno je iznenadilo gradonačelnika Rajna, ali i nezavisne vijećnike.

O svemu je priopćenje poslao i Klub nezavisnih vijećnika Grada Križevaca, koji nije krio razočarenje viđenim. U nastavku prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti.

“Na jučerašnjoj, 31. sjednici Gradskog vijeća, koja je ujedno i posljednja u ovoj, za sve nas, teškoj godini, izglasane su neke važne odluke, a posebno je važna odluka o kreditnom zaduživanju Grada za ulaganje u Gradski stadion čime će se napokon riješiti skoro četiri desetljeća duga agonija našeg najpoznatijeg sportskog objekta i terena na kojemu su trenirale i natjecale se tolike brojne generacije križevačkih sportašica i sportaša.

U tu svrhu Gradu je odobren kredit od 5, 5 milijuna kuna. Jako nas je ugodno iznenadila i vijest na sjednici da će banka smanjiti kamatu na taj isti kredit, a o čemu je gradonačelnik Rajn Gradsko vijeće obavijestio putem amandmana kojeg je stavio na glasanje. Većina vijećnika glasala je ZA, ali onda se je dogodilo nešto bez presedana u povijesti Gradskog vijeća. Vijećnici HDS –a su glasali PROTIV smanjenja kamate, na što je vrlo iznenađeno reagirao i sam gradonačelnik Rajn, koji je svoje iznenađenje izrazio sarkastičnim komentarom. Dogodio se neviđeni apsurd; upravo su vijećnici HDS –a neprestano ispitivali, na aktualnim satovima sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu, o atletskoj stazi i stadionu koje HDS, kad je bio na vlasti, nije ni taknuo u svrhu obnove.

Sad kad je novac kreditom osiguran za obnovu da bi naše sportašice, sportaši i svi ljubitelji sporta dobili objekt i teren kakvog zaslužuju, oni glasuju protiv smanjenja kamate! To je zamalo kao da ste glasali i protiv same obnove! Pitamo se što će biti onda i s ostalim projektima!?”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.