Početak projekta Desone

KRIŽEVCI – Početnom konferencijom sudionika krenulo je provođenje još jednog IPA projekta prekogranične suradnje Grada Križevaca i susjeda iz Mađarske. Pod skraćenim nazivom DESONE ili Razvijanja društvene mreže, narednih godinu dana partneri iz Razvojne agencija južnog Zadunavlja i Grada Križevaca trebali bi odrediti socijalnu i ekonomsku sliku, probleme i rješenja za gradove Barcs i Križevce, rekao je pročelnik za financije i proračun Grada Križevaca Darko Masnec.
– Trebali bismo saznati koji su to problemi koji muče jednu i drugu sredinu. Kroz analizu tih situacija i stanja izradili bi se određeni strateški dokumenti koji bi te zajedničke probleme u razvoju rješavali, a s ciljem poboljšanja ekonomske i socijalne situacije u našim sredinama, kazao je Masnec.

Proračun projekta DESONE iznosi 97 tisuća 500 eura, od čega Europska unija pokriva 85% svote. Gradove Barcs i Križevce povezuju demografske, socijalne i ekonomske sličnosti, u tom dijelu Mađarske nakon 1990-ih nešto brže se razvijala industrija, ali kao i u Križevcima, značajan dio gospodarstva čini poljoprivreda, prije svega stočarstvo. Danas pak obje sredine muči velika nezaposlenost pa su očekivanja da će provođenje projekta dati bar dio odgovora i na taj problem. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.