Večeras na 4. STEAM večeri u Caffe baru „Bull 23“ o upravljanju inovacijama

Što je crowdfunding, čemu služi blockchain, što su digital assets, kako iskoristiti solarnu energiju, potaknuti održivi razvoj i pokrenuti društveno poduzetništvo, neke su od tema na večerašnjoj kratkoj tribini „Kako upravljati inovacijama?“ koja se održava u sklopu „STEAM večeri“, uz gosta doc. dr. sc. Roberta Pašička, dipl. ing. el., stručnjaka za zelenu energiju i održivi razvoj iz Križevaca. Tribina se održava na 1. katu Caffe bara „Bull 23“ u Križevcima i počinje u 20 sati. Moderator tribine je Hrvoje Belani iz Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“.

Pašičko je diplomirao elektrotehniku 2003. (FER) i menadžment 2008. (DSM), oboje na Sveučilištu u Zagrebu. Obranio je doktorsku disertaciju (2014.) o konkurentnosti niskougljičnih tehnologija u uvjetima trgovanja emisijama i klimatskih promjena, u sklopu Sveučilišta u Zagrebu i projekta Norveškog tehničkog sveučilišta (NTNU). Jedan je od suosnivača UNDP Alternative Finance Laba koji radi na primjeni inovacija i financijskim mehanizmima u 30-tak država svijeta. Tribina je dio serijala „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.