Rajn sudjelovao na sastanku s europskom povjerenicom za energiju Kadri Simson

U sklopu Upravnog odbora udruženja energetskih gradova, gradonačelnik Mario Rajn, kao član ovog odbora, sudjelovao je danas, 4. prosinca na online sastanku s Europskom povjerenicom za energiju Kadri Simson. Cilj sastanka bio je da članovi Upravnog odbora udruženja energetskih gradova predstave povjerenici koliko je važna podrška Europske unije u lokalnoj energetskoj tranziciji, razgovaralo se i o fondu oporavka te o spremnosti gradova i gradonačelnika da podrže ambicije Europske unije.

Gradonačelnik Rajn je predstavio KLIK-prvu križevačku energetsku zadrugu i govorio o uključivanju građana, a upravo je povjerenica Simson istaknula kako su u Europskom zelenom planu energetske zadruge ključni dionik koji nedostaje u mozaiku da bi se došlo do energetske neovisnosti i smanjenja emisije CO2. Ujedno je dodala kako su Križevci na dobrom putu prema ostvarenju svog cilja energetski neovisnog grada do 2030. godine.

Uz gradonačelnika Rajna, sastanku su prisustvovali gradonačelnik Heidelberga (Njemačka) Eckart Wurzner, zamjenik gradonačelnika Delfta (Nizozemska) Stephan Brandlight, zamjenica gradonačelnika Modene (Italija) Alessandra Filippi, zamjenik gradonačelnika Pariza (Francuska) Dan Lert, gradonačelnik Vaxjo (Švedska) Bo Frank, gradonačelnik Aradippoua (Cipar) Evangilos Evangelides i zamjenik gradonačelnika Valencije (Španjolska) Sergi Campillo Fernandez.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.