Posebni savjetnik predsjednika RH za energiju i klimu: „Križevci gaze u 21. stoljeće“

Gradonačelnik Mario Rajn sudjelovao je na konferenciji „48 sati“ – Susret gradonačelnika i poduzetnika koju već dvanaestu godinu za redom organiziraju Udruga gradova i poslovni tjednik Lider. Riječ je o najvećem skupu gradonačelnika, poduzetnika i znanstvene zajednice u Hrvatskoj čiji je cilj raspraviti i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora u svrhu poticanja razvoja lokalnih jedinica te predstaviti uspješne primjere i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.

U sklopu konferencije održano je nekoliko panela, pa tako i panel Zelena ekonomija, energetska tranzicija i energetska učinkovitost zajedno na kojem je primjere dobre prakse iz Križevaca putem video linka predstavio gradonačelnik Mario Rajn. Gradonačelnik je istaknuo kako su Križevci osnovali vlastitu energetsku zadrugu (KLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za Klimu) te da su i građani investitori koji su ulagali u fotonaponske elektrane na zgradama kroz projekt Križevački sunčani krovovi.

„Iskustva koja imamo su odlična, a sada Križevčani pokazuju i interes za postavljanje takvih elektrana i na privatnim kućama,“ objasnio je gradonačelnik dodavši kako preporučuje drugim gradovima ovakve projekte jer se pokazalo kako ovakvi projekti imaju odličan multiplikativan utjecaj.

Uz gradonačelnika na panelu su sudjelovali državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Košiša Čičin- Šajn, direktor tvrtke Ires Ekologija Mario Mesarić i ravnatelj REGEA-e i posebni savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu dr.sc. Julije Domac koji je naglasio kako Križevci po svemu navedenom duboko gaze u 21. stoljeće.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.