Sve više zaraženih u županiji, a uzorci se uzimaju samo na jednom mjestu

Jučer su 323 građana Koprivničko-križevačke županije testirana na SARS-CoV-2 i svi oni su radi toga morali doći u Koprivnicu, na parkiralište iza županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Među njima su 152 osobe bile pozitivne i zarazne. Znači svaka druga osoba koja je jučer bila na tom parkiralištu, bila je pozitivna. Križevčane i stanovnike okolnih općina zanima zašto se ne može organizirati uzimanje brisa i u Križevcima.

“Dugo se čeka, ja sam čekala skoro sat i pol na vjetru i kiši. Gužva je, svi će se zaraziti”, javila nam se čitateljica portala koja je jučer stajala u redu za testiranje.

Županijski Stožer civilne zaštite i danas u priopćenju koje je poslao svim medijima navodi da je intenzivna lokalna transmisija prisutna na području cijele županije, no i dalje sve zaražene grupira na jednom mjestu, jedinoj lokaciji u županiji na kojoj je moguće uzimanje brisa iz nosa za testiranje na zarazu koronavirusom. Odgovor na pitanje zašto testiranje nije moguće organizirati i u Križevcima, od Službe ureda župana još nismo dobili.

Vezano

Komentari su zatvoreni.