Otvorena izložba „Prapovijesne metalurške kulture križevačkog područja“

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci u utorak, 13. listopada otvorena je izložba „Prapovijesne metalurške kulture križevačkog područja“.

Ovom izložbom Gradski muzej Križevci predstavio je bogatu građu iz metalurških prapovijesnih razdoblja i kultura pronađenu na križevačkom kraju i susjednim područjima, objasnila je prilikom otvorenja ravnateljica muzeja Tea Hatadi. Ujedno je zahvalila Arheološkom muzeju u Zagrebu i Muzeju grada Koprivnice što su za potrebe postavljanja ove izložbe posudili dio svoje građe.

Izložbu je detaljnije predstavila muzejska savjetnica i autorica ove izložbe Lana Okroša Rožić koja je posebno naglasila kako je riječ o nalazištima koji su obuhvaćeni zaista širokim vremenskim razdobljem, od bakrenog do željeznog doba, te kako je vidljivo da je križevački kraj tek na samom početku s istraživanjima metalurških prapovijesnih razdoblja i kultura.

„Možemo biti ponosni što imamo tako dugačku kulturu obrađivanja metala,“ istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel ispred Grada Križevaca. Ujedno je čestitao Gradskom muzeju na postavljanju ove izložbe i istu proglasio otvorenom.
Izložba je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca, a ostaje otvorena do 4. studenog.

Vezano

Komentari su zatvoreni.