Donosimo program obilježavanja Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 29. Obljetnice oslobođenja Vojarne

U Maloj vijećnici Gradske uprave Križevci održan je sastanak na temu obilježavanja Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 29. Obljetnice oslobođenja Vojarne, koji se obilježava 17. rujna. Sastanku je uz g. Božu Lazara, g. Miljenka Cara te zamjenika gradonačelnika Maria Martinčevića i pročelnika Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandra Novosela, sudjelovao i inspektor ravnateljstva civilne zaštite Tihomir Kalaus te načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec.

S obzirom na epidemiološku situaciju i Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije, dogovoreno je kako će se ove godine Dan branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i oslobođenje vojarne održati uz svetu misu zahvalnicu za poginule branitelje Domovinskog rata u crkvi sv. Ane uz obvezno nošenje zaštitnih maski za lice ili medicinskih maski, uz kolonu prilikom koje se također preporučuje nošenje maske, te odlazak do spomen obilježja „Majka poginulog junaka“ gdje će biti položeni vijenci.

Dan prije, 16. rujna, kao i prethodnih godina održat će se cjelodnevni obilazak mjesta pogibije križevačkih branitelja i polaganje vijenaca na daruvarskom, pakračko-lipičkom i novljanskom ratištu.

Program obilježavanja donosimo u nastavku.

16. rujna
Cjelodnevni obilazak mjesta pogibije križevačkih branitelja, zapadnoslavonsko bojište
18:00 sati – Polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju Križevački dobrovoljci Domovinskog rata

17. rujna
17:30 sati – Sveta misa zahvalnica za poginule branitelje Domovinskog rata u crkvi sv. Ane
18:00 sati – Poslije svete mise forimiranje kolone i odlazak do spomen obilježja „Majka poginulog junaka, polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju, prigodni govori

Vezano

Komentari su zatvoreni.