U gimnaziji održano praktično predavanje o samopregledu dojke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U petak, 18. studenog 2016. za učenike Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci održana su predavanja o samopregledu dojke. Gošće predavačice bile su patronažne sestre iz Doma zdravlja Križevci i članice Kluba žena s bolestima dojke „Agata“ iz Križevaca Jasna Jedvaj, bacc. med. techn. i Estera Trešek, mag. med. techn.

Tijekom četiri školska sata sva četiri treća razreda odslušala su kraće predavanje nakon kojega su mogli praktično isprobati tehnike i način samopregleda na edukativnoj lutki koju nam je ustupio Klub Agata. Cilj je upoznati učenike s važnošću prevencije, ali i da učenici ova saznanja prenesu dalje. Valja napomenuti da od raka dojke obolijeva i 1% muškaraca, pa je tako i u našoj županiji zabilježen jedan slučaj.

– Ova korisna suradnja započela je prošle školske godine, a preporučili bismo i da se prenese i na ostale srednje škole. Zahvaljujemo još jednom Klubu Agata i Domu zdravlja Križevci, a posebno našim gošćama predavačicama gospođama Jasni i Esteri, istaknuo je ravnatelj gimnazije Zoran Kovač.

Vezano

Komentari su zatvoreni.