Treće izdanje Festivala Granje od utorka do subote

Plakat_program_2015_040815_festival_franje_freshwood_SculpturesOd utorka 18. do subote 22. kolovoza 2015. na području bivše vojarne u Križevcima se treću godinu za redom održava Festival Granje, koji prezentira ručne radove od granja u prilog prvom mobilnom zološkom vrtu od granja koji će ukrašavati gradske parkove i time pridavati dodatnu atrakciju u okoliš. Predstavljanje skulpture i svečano zatvaranje festivala predviđeni su za 22. kolovoza u 16 sati, nakon čega će se održati prigodni koncert na otvorenom.

Ove će godine zajedničku skulpturu od granja, čije nastajanje mogu pratiti građani i posjetitelji festivala,  izrađivati šestero umjetnika: Doc.dr.art. Ria Trdin iz Osijeka, akademski kipar Dejan Duraković iz Vinkovaca, kipar i keramičar Dragutin Ciglar Lao iz Koprivnice te profesorica likovne kulture Kristina Vuković, Damir Benčak i akademski kipar i profesor likovne kulture Igor Brkić, svo troje iz Križevaca.

Mamut granjeFestival je nastao kao ideja križevačkog akademskog kipara Igora Brkića i predstavlja jedinstven način izrade skulptura u Hrvatskoj. Iza organizacije festivala, uz udruge K.V.A.R.K. i Skaville, stoji i ove godine osnovana Udruga za likovnu umjetnost i stvaralaštvo Granje, kojoj je Igor Brkić predsjednik, a likvidatorica Mihaela Brkić.

Vezano
1 komentar
  1. Sanja Petranović piše:

    Kakve to sve udruge imamo?!
    i festivale?!

Komentari su zatvoreni.