Objavljeni rezultati nacionalnih ispita – među učenicima iz Modeca ima izvrsnih, najviše jedinica iz povijesti i fizike

default

Učenici osmih razreda od prošlog tjedna u e-Dnevniku mogu vidjeti kako su riješili nacionalne ispite i to postotak, ostvareni broj bodova i maksimalni broj bodova za svaki od osam predmeta koji su pisali – Hrvatskog, prvog stranog jezika, Matematike, Biologije, Kemije, Fizike, Geografije i Povijesti. Rezultat je učenicima prikazan u ocjenama, no te ocjene neće se vrednovati za upis u srednje škole. Za dvojku su trebali imati 20 posto točnih odgovora, za trojku 40 posto, za četvorku 60 posto, a za peticu 80 posto. Rezultati su dostupni i predmetnim nastavnicima u e-Dnevniku i u posebnoj Carnet aplikaciji gdje i ravnatelji mogu vidjeti rezultate na razini škole te usporedbu s nacionalnim prosjekom.

Prema skupnim rezultatima za cijelu zemlju najviše je jedinica bilo na Povijesti i Fizici, najčešća ocjena na Matematici bila je dvojka koju je dobilo 39.2 posto učenika, a ispite iz stranih jezika riješili su bolje od Hrvatskog. Rezultati učenika OŠ Ljudevita Modeca kreću se oko nacionalnog prosjeka, postotak ili dva su slabiji. Njihovim učenicima najviše problema zadali su Povijest, Fizika pa onda Geografija i Matematika dok su najbolje napisali Njemački (u rangu s nacionalnim prosjekom) te Engleski jezik koji je ipak dosta slabiji od nacionalnog prosjeka. Rezultatima nacionalnog ispita nitko nije zadovoljan s obzirom na to da je nemoguće ne primijetiti veliki raskorak između ocjena koje su zaključili učitelji i onih koje su učenici zaradili na testovima.

Mislim da djeca nisu bila motivirana, neki nisu dovoljno ozbiljno shvatili ovaj ispit jer im on neće donijeti ocjenu niti je, zasad, važan za upis u srednju školu. Moram naglasiti da ima izvrsnih pojedinačnih rezultata, dosta djece je jako lijepo napisalo testove“, rekao nam je ravnatelj Modeca Tomislav Bogdanović i dodao da će, kao kolektiv, dati sve od sebe da sljedeći put školski rezultati nadmaše i preskoče nacionalni prosjek.

Pokazuje se da je u reformi trebalo smanjiti obujam gradiva i rasteretiti učenike. Od njih se i dalje traži velika količina činjenica“, misli ravnatelj Bogdanović. Podatke za OŠ “Vladimir Nazor” još nismo dobili.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.