U Čabrajima održano 18. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije

U petak 24. srpnja na parceli Brezine vlasnika Marijana Crnčića, u Čabrajima održano je 18. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije, u organizaciji Udruge orača Koprivničko-križevačke županije.

Prije samog početka natjecanja, uvodno je prisutne pozdravio Darko Novotni, predsjednik Udruge orača Koprivničko-križevačke županije rekavši kako je Udruga osnovana 2007. godine i broji 36 članova. Natjecatelji se svake godine natječu u kategoriji pluga ravnanjaka i kategoriji premetnjaka, dok se, po prvi puta, ove godine, nastupa i u kategoriji old timer u kojoj su na ovom natjecanju sudjelovala tri natjecatelja. Novotni je pritom zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji, koja svake godine prati natjecanje, kao i ovogodišnjem domaćinu Gradu Križevcima, koji je po četvrti puta ugostio orače.

Gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn iskazao je zadovoljstvo što je Grad Križevci ponovno domaćin ovog kvalitetnog natjecanja, istaknuvši kako Križevci i Koprivničko-križevačka županija imaju svoju tradiciju u poljoprivrednoj proizvodnji, kojoj moramo svi dati jasnu podršku te je natjecateljima poželio puno sreće u natjecanju i budućem plasmanu na državno, odnosno svjetsko natjecanje.

Prisutnima se obratio i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak istaknuvši kako ovo natjecanje doprinosi razvoju poljoprivredne proizvodnje, a u pogledu podizanja samodostatnosti poljoprivrednih proizvoda te poželio natjecateljima ravne i čiste braze.

Župan Koprivničko-križevačke županije, Darko Koren svečano je otvorio natjecanje i zahvalio organizatorima i svima koji su dali svoj doprinos kako bi se natjecanje održalo na razini.

Otvorenju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i predsjednik Savjeta mladih Grada Križevaca Antonio Sirovec.

Natjecanje se održava u organizaciji Udruge orača Koprivničko-križevačke županije te uz potporu Koprivničko- križevačke županije, Grada Križevaca i Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača. Natjecalo se devet natjecatelja, a sve su pratili licencirani suci koji su vršili ocjenjivanje na temelju raznih parametara.

Vezano

Komentari su zatvoreni.