Euro: Hrvatice uz sjajan doprinos Križevčanke Larisse Kalaus kreirale golemu senzaciju i pobijedile Mađarsku

Kakav početak Europskog prvenstva za rukometašice. Hrvatska je u prvom kolu pobijedila Mađarsku, jednu od najmoćnijih sila ženskog rukometa i time su kreirale istinsku sportsku senzaciju. Naše su predstavnice slavile s 24:22 i time su skrenule pozornost rukometnog svijeta na sebe.

Koliko je ovo golem pothvat najbolje govori činjenica da je Hrvatska na prvenstvo Europe stigla u jako oslabljenom sastavu, bez ijedne igračice Podravke. Naime, naš najbolji klub zadesio je jedan slučaj koronavirusa, te je svim reprezentativkama stopiran odlazak na prvenstvo koje se igra u Danskoj. Koliko su Mađarice bile favoritkinje uoči dvoboja, dovoljno ocrtava da je koeficijent na pobjedu Hrvatica bio čak 16!

No, status favorita treba potvrditi na parketu, a tamo su od starta izabranice Nenada Šoštarića pokazale da će biti tvrd orah. Cijelu utakmicu držae su priključak s Mađaricama, da bi ih u završnih 15 minuta susreta potpuno slomile i ostvarile pobjedu koja im nosi dva boda na startu grupne faze.

Značajan obol pobjedi dala je i Križevčanka Larissa Kalaus koja je odigrala gotovo 28 minuta. Zabila je dva gola iz samo tri šuta, bila je odlična na obje strane terena te jedna od istaknutijih u redovima Hrvatske. Ono što posebno veseli, Hrvatska je djelovala kao pravi tim, klapa, a čak se 11 igračica upisalo u listu strijelaca. Najviše je zabila Ćamila Mičijević, koja je postigla četiri gola. Dora Kalaus nije ulazila u igru.

U drugom susretu grupe trebale su se sastati Srbija i Nizozemska, ali zbog dva slučaja koronavirusa u reprezentaciji naših susjeda, taj je dvoboj zasad odgođen do sutra. Prema ranijem planu, Hrvatska bi utakmicu drugog kola trebala igrati u nedjelju protiv Nizozemske.

Vezano

Komentari su zatvoreni.