Sestre ponovno zajedno u dresu Podravke – Dora Kalaus potpisala za koprivnički klub

foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Redovima Podravka Vegete u novoj će se sezoni priključiti i aktualna kapetanica zagrebačke Lokomotive Dora Kalaus koja je potpisala ugovor na dvije godine. Nakon što se u prošloj sezoni ekipi priključila njezina sestra blizanka Larissa Kalaus te preuzela kapetansku vrpcu najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba, a tragom stvaranja ekipe u kojoj će igrati talentirana domaća imena itekako je logično da i druga nositeljica europske bronce nastavi svoj put u klubu u kojem je napravila svoje prve rukometne korake.

Dora je rođena u Zagrebu 24. lipnja 1996. godine. Svoje rukometne početke obilježila je baš kao i njezina sestra u križevačkom Rukometnom klubu Mlinar. Nakon toga na poziv trenera Branka Krajačića, priključila se Podravki gdje je u mlađim kategorijama igrala narednih šest godina. Put je nastavila u Koki gdje je zaigrala u 1.HRL te je tamo provela naredne dvije godine. Kako se bližio završetak srednje škole slijedio je i upis na fakultet te je Dora baš kao i njezina sestra zaigrala za zagrebačku Lokomotivu gdje je provela posljednjih sedam godina igračke karijere.

25-godišnja desna vanjska igračica te hrvatska reprezentativka je baš kao i njezina sestra sportu, ali i obrazovanju posvetila jednaku pažnju pa je tako magistrirala psihologiju. Dora se rukometom bavi od svoje osme godine i prati ju kroz cijeli život. Njezin najveći uspjeh je osvajanje brončane medalje na Europskom prvenstvu sa ženskom seniorskom reprezentacijom. Od njezinih klupskih uspjeha vrijedno je istaknuti osvajanje Challenge Kupa s Lokomotivom, a tu su i dva trofeja u hrvatskom Kupu za žene. S Lokomotivom je tako posljednjih godina kontinuirano nastupala u europskim natjecanjima EHF Kupu i Challenge Kupu.

“Dolazak u Podravku za mene znači nove izazove u rukometnoj karijeri, napredovanje u životnom i rukometnom smislu. Moram izraziti i veliko zadovoljstvo što se vraćam u klub u trenutku kada se događaju promjene i definiraju novi smjerovi” – rekla je Dora Kalaus za klupske stranice Podravke.

Vezano

Komentari su zatvoreni.