Prva gostujuća pobjeda križevačkih rukometaša u Drugoj ligi

I to se moralo dogoditi. Nakon sezone i pol natjecanja u 2. Hvatskoj rukometnoj ligi sjever rukometaši iz Križevaca su uspjeli u Našicama zabilježiti gostujuću pobjedu te su se prvi puta vraćali kući pjevajući. Pošto ih u ovoj polusezoni ništa nije mazilo što se tiče ozljeda ali i sportske sreće, raspoloženje u klubu zbog malo osvojenih bodova nije bilo na željenoj razini. Tako da je ova utakmica u neku ruku bila prekretnica za nastavak rada kluba, a s time i imperativ pobjede je bio iznimno naglašen.

Početak same utakmice, samo kakav su gosti mogli poželjeti, vodstvo u 4. min. od 1:4, u 15. min. 7:10 i sve je nagovještavalo lagan posao, jer se vidjela razlika. No u sportu ništa nije gotovo dok stvarno nije gotovo, te je činjenica se tako ne smije nikoga olako shvatiti ponovo došla na vidjelo. Mladi i brzi igrači iz “Nexea” iz Našica doslovce preuzimaju igru u svoje ruke i od 15. min. pa do 30. min. diktiraju tempo i ritam igre u kojem se rukometaši “KTC”-a nisu snašli pa odlaze na odmor s vodstvom od 17:15.
Šok. Pozitivan i neočekivan šok za domaće igrače ali još veći i negativniji za goste. U drugom poluvremenu se očekivalo da stvari dođu na svoje mjesto, ali promjene na terenu nema, osim na semaforu, u 37. min. domaćin vodi 21:17.

 Koma. Pitamo se svi kako je to moguće, gdje je nestala igra “KTC”-a. I tada, kao feniks, podigla se igra rukometaša iz Križevaca. Borbenost, pokretljivost, realizacija, a i želja da pokažu što mogu su tada bili na vrhunskoj razini. Domaćini, igrači “Nexea” su jednostavno deklasirani. Zadnje 23 minute igre Križevčani su dobili s 9:22. Bio je to odličan pokazatelj što se zbivalo na terenu i kako je sve to izgledalo. Bez obzira na poziciju na kojoj se nalazili sportski rivali iz Našica u ovoj ligi, nije nikome lako doći do gostujućih bodova, zato sve čestitke igračima i treneru križevačkog rukometnog kluba.

Sad se “KTC”-ovci nalaze na 9. mjestu ljestvice uz osvojenih 8 bodova, a do kraja jesenskoga dijela drugoligaškog natjecanja je ostalo još samo jedno kolo, u kojem Križevčani dočekuju igrače iz Trnovca. Utakmica se igra u subotu i zato se pozivaju svi da dođu podržati svoje sugrađane na putu do još jedne pobjede.

RK “NEXE 2” : RK “KTC”  30:39 (17:15)

Za “KTC” su igrali i postigli pogotke: Neven Predojević 10, Pavliček 9, Taras 8, Roman Predojević 5, Kraljić 3, Čorda 3, Kamenar 1, Šignjar, Vuković, Matija Hunjak, Petrač, Višnjević, Šignjar, Benković.

Trener: Dragutin Miklečić
Sedmerci: “Nexe”  2/4  “KTC”  5/6
Isključenja: “Nexe” 10 min. “KTC” 12 min.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.